Hvad er IR teknologi?

30 november 2019 admin

Teknologien i verden i dag er i rivende udvikling. Der dukker derfor mange nye løsninger, funktioner og produkter op, som netop drager fordel at den nyeste teknologi, der er kommet på markedet. Teknologien fylder derfor oftest mere i dag hverdagen, end vi umiddelbart lige går og tror. Det betyder også, at når vi ser et sjov forkortelse eller et smart udtryk, så er det ikke altid lige nemt og lige til at sætte ord på, hvad det er for en type af teknologi eller hvordan vi anvender den i vores dagligdag. Et godt eksempel er IR teknologi. Det lyder jo både smart og futuristisk, men det er det faktisk ikke. Det er en teknologi vi har haft længe og som vi har benyttet os af i vores hverdag. Et godt eksempel er vores mobiltelefoner. 

Bluetooth er noget måske de fleste kender til. Det er en trådløs funktion, som gør at vi kan koble os til vores anlæg i bilen, musikafspiller i hjemmet eller til at transportere og overfører filer til hinanden. Før Bluetooth blev en realitet benyttede vi os af IR teknologi. Det står egentlig for infrarød. Du kan måske huske det dengang Nokia 3310 var fremme. Her var det gennem infrarød stråling vi kunne sende billeder og musik til hinanden helt gratis.  

Hvad anvender vi IR teknologi til i dag?

Det betyder ikke at IR teknologien er stoppet sin udvikling. Der findes stadig flere specialiseret virksomheder, der benytter sig af teknologien og videreudviklet den til nye og smarte produkter og løsninger vi kan drage fordel af i dag

Det kan f.eks. være IT tørring eller IT brænding. En af de virksomheder, som netop specialiserer sig for IR teknologi er Netek. Det er en virksomhed der siden 1988 har udviklet og skræddersyet mange løsninger til virksomheder ved brug af IR teknologi.

Flere Nyheder