Tjek domænenavnet, inden du lægger dit fast på dit virksomhedsnavn

27 juli 2021 Camilla Skøtt

Det kan i sig selv være lidt af en opgave at finde ud af, hvad ens virksomhed skal hedde. Men finder du først på det perfekte navn og opdager du så efterfølgende, at domænet er taget – ja, så er det virkelig surt show.

Kæmper du i øjeblikket en kamp for at finde ud af, hvad din virksomhed skal hedder? Så kan vi helt klart anbefale, at du først undersøger, om det overhovedet er muligt at købe det respektive domæne, inden du lægger dig fast på et navn.

Vi taler af bitter erfaring. 

Vi har alle oplevet at nå frem til det, der i egne ører lød som det perfekte virksomhedsnavn, blot for efterfølgende at opdage, at domænet var taget. Og når man først har fundet “det perfekte” – ja, så er det altså svært efterfølgende at finde noget, der kommer bare i nærheden af at være lige så godt.

Tjek domænenavn

Men hvad gør du så? Du bruger ganske enkelt værktøjet “tjek domænenavn” allerede i brainstormingfasen. På den måde sikrer du, at du ikke ender med at beslutte dig for et navn, som så alligevel ikke kan bruges. 

Du kan med fordel bruge en af de større domæneudbydere. Her bliver du nemlig også præsenteret for alternativer, hvis dit foretrukne domænenavn er optaget. Det kan nemlig sagtens tænkes, at xxx.dk er optaget, men at .nu eller .com er ledigt – og så er det måske den vej, du skal gå i stedet.

Har du udset dig et helt bestemt domænenavn, der er optaget, men ikke i brug, kan du bruge dk-hostmaster til at finde ejermanden. Herefter kan du undesøge om du – mod betaling, naturligvis – kan få lov til at købe navnet. Det kan være en dyr omgang, men det er måske det hele værd, hvis det er det eneste, du drømmer om at hedde på nettet.

Flere Nyheder